Organiseer een digitale PubQuiz

Door de huidige omstandigheden is het belangrijk dat we samen leuke dingen blijven doen.

We hebben onze PubQuiz aangepast zodat je ze digitaal kan spelen. We blijven zo dicht mogelijk bij het idee van een echte PubQuiz dus er is altijd een Quizmaster die de PubQuiz begeleidt, de vragen stelt en de score bijhoudt. 

Hierbij een korte uitleg hoe je zelf een digitale PubQuiz kan organiseren.

  1. Zorg voor een tool waarmee je kan videobellen, je beeldscherm kan delen en muziek kan afspelen. Voorbeelden zijn Zoom of Microsoft Teams.
  2. Stel je eigen PubQuiz samen met de thema's die jij leuk vindt. Als je een PubQuiz hebt besteld ontvang je een email met daarin de PubQuiz, het audiobestand en een unieke PubQuizpin.
  3. Bij aanvang van de PubQuiz deel je de PubQuizpin met de verschillende teams die meespelen. Deel je scherm voor de afbeeldingenronde en deel of stuur de audio naar de teams voor de audioronde. De teams kunnen hun antwoorden digitaal invullen via de website.
  4. Elke twee rondes ontvangt de Quizmaster de antwoorden van de teams per mail per team. Je ontvangt dus 3 mails per team met antwoorden. De taak van de Quizmaster is om de antwoorden na te kijken!

Tip: Kopieer de antwoorden uit de mail in een Excel of Google Sheets om ze makkelijk na te kijken.